Sadece insanımızı değil, ağaçları da koruyoruz”

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece Belediyesi tarafından yürütülen karla mücadele çalışmalarına bizzat katıldı, yurttaşların taleplerine cevap verdi, çalışmaları yerinde denetledi

BÜYÜKÇEKMECE 18.01.2016 13:45:50
  Sadece insanımızı değil, ağaçları da koruyoruz”

Başkan Dr. Akgün, Deneyimli belediye olarak anında tedbir alıp uygulamaya geçiyoruz. Sadece insanımızı değil, ağaçları bile korumak zorundayız” dedi. Kar yağışı öncesinde tüm hazırlıklarını tamamlayan Büyükçekmece Belediyesi ekipleri, 7/24 esasına göre alarma geçti. Karın yağmasının ardından ilçe genelinde hummalı bir çalışma başlatan ekipler, kar kürüme ve tuzlama çalışmaları yaparak ilçe halkının olumsuz etkilenmesinin önüne geçti.

Vatandaşın ihbar ve talepleri değerlendirildi

İlçe merkezine uzak olan mahallerde de, vatandaşların ev ve işyerlerine sorunsuz ulaşım sağlayabilmeleri için kar kürüme çalışmaları yapıldı. Kumburgaz, Celaliye, Çakmaklı, Tepecik, Türkoba, Muratçeşme ve Türkoba gibi, ilçe merkezine uzak olan bölgelerde çalışmalarını sürdüren karla mücadele ekipleri, vatandaşlardan gelen ihbar ve talepler doğrultusunda ihtiyaç duyulan bölgelere yönlendirildi. Özel mülkiyetlerinde tuzlama yapmak isteyen vatandaşlara da, Büyükçekmece Belediyesi`nin Güzelce Garaj Müdürlüğü`nden tuz imkânı sağlanıyor. Başkan Akgün'ün talimatları üzerine harekete geçen Büyükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri ise, ilçe genelindeki tüm camii ve okul çevrelerini temizleyerek vatandaşı mağdur etmedi.